Caldeirada

Angola

PORCE PRO 4 OSOBY

♥  2 kuřecí čtvrtky (v originále jehněčí)
♥  5 velkých brambor
♥  ½ česnekové hlavy
♥  1 cibule
♥  2 rajčata
♥  2 zelené papriky
♥  bobkový list
♥  1 lžička soli
♥  olej
♥  1 lžíce rajčatového protlaku
♥  1 lžíce vinného octa

POSTUP
Kuřecí čtvrtky nakrájíme na velké kusy (v originále i s kostmi). Nakrájíme brambory na čtvrtky, rajčata na kolečka, papriku na tenké proužky, cibuli na kolečka. Česnek utřeme se solí. Dáme všechny tyto ingredience do hrnce, přidáme lžičku soli, a lžičku vinného octa. Hrnec přikryjeme poklicí a promícháme nadhazováním (ne vařečkou, ani rukama). Poté do hrnce nalijeme olej a přidáme rajčatový protlak. Přikryjeme poklicí a necháme vařit na mírném plameni 30–40 minut. Občas promícháme nadhazováním. Pokud se začne caldeirada připalovat, je možné ji podlít vodou.
Je dobré caldeiradu hlídat hlavně ke konci, kdy je tekutiny méně, aby se nepřipálila.