Smažený banán

V evropských zemích je víceméně známá jediná odrůda banánu zvaná Cavendish. Vyzkoušejte si smažený divoký banán Plantain, kterému se také říká zeleninový banán. Obsahuje hodně škrobu a jako syrový je trpký a není vhodný k jídlu. Po uvaření je sladkokyselý. V některých částech světa slouží jako hlavní potravina.
RECEPT 1 

Plantain oloupejte a nakrájejte na cca 0,5 cm široká kolečka.
Tato kolečka osmažte na oleji dozlatova. Nechte okapat přebytečný olej a lehce osolte.

RECEPT 2

Plantain nakrájejte na kolečka. Do misky rozklepněte 1– 2 vajíčka, mírně osolte a namáčejte plátky banánu.
Poté vložte do pánve s olejem. Smaží se do zhnědnutí a pokládá se na talíř na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Podáváme teplé, jíme buď samotné nebo s pikantním dipem či omáčkou.

Menu