BUKARI a MALAKI (Kukuřičná kaše s fazolemi)

Ingredience pro 2 osoby

  • 3 hrnky vody
  • 2 hrnky kukuřičné mouky
  • 1 cibule
  • konzerva rajčatového protlaku
  • 2 čerstvá rajčata
  • 150g suchých fazolí
  • olej
  • sůl
  • pepř

Postup

BUKARI: Do studené vody vsypte hrst kukuřičné mouky, rozmíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání postupně přisypávejte zbytek mouky a pět minut kaši povařte. Měla by být hodně hustá – pokud vás při míchání  nebolí ruka, přidejte mouku. A kaše se nesolí 🙂

MALAKI: Fazole nechte namočit přes noc, v osolené vodě uvařte do měkka a vodu slijte. Na oleji do sklovata osmahněte nakrájenou cibuli. Olejem nešetřete! Přidejte rajčatový protlak, pár minut ho smažte s cibulí a přisypte na kostičky nakrájená rajčata. Omáčka se solí 🙂 Takže ji osolte a opepřete podle chuti. Vařte pod pokličkou za občasného míchání alespoň půl hodiny. Nakonec přispyte uvařené fazole a ještě pět minut povařte společně.

Recept ke stažení zde[/vc_column_text]